da li je moguće vratiti kupljene proizvode

da li je moguce vratiti kupljene proizvode

Da li je moguće vratiti kupljene proizvode?

Kupovina proizvoda iz online trgovine ili u stvarnom svetu postala je deo našeg svakodnevnog života. Međutim, postoji i mogućnost da proizvod ne ispuni naša očekivanja ili da se pokvari u kratkom vremenskom roku. U takvoj situaciji, svi poštovaoci zakona imaju pravo da vrate kupljeni proizvod i dobiju novac nazad.

Kako vratiti kupljeni proizvod?

Postoje dva načina za vraćanje kupljenih proizvoda. Prvi način je da proizvod vratite u prodavnicu ili trgovinu u kojoj ste ga kupili. Kada vratite proizvod u trgovinu, moraćete da se dokazate da ste ga kupili i da popunite odgovarajuću formu. Zatim ćete biti isplaćeni u potpunosti ili ćete dobiti novi proizvod.

Drugi način je da se obratite proizvođaču ili distributeru proizvoda i zahtevate da vam vrate novac ili da vam pošalju novi proizvod. U tom slučaju, moraćete da predate odgovarajuću formu sa potrebnim informacijama, kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona itd. Nakon što proizvođač ili distributer odobri zahtev, bićete isplaćeni u potpunosti ili ćete dobiti novi proizvod.

Uslovi vraćanja proizvoda

U oba slučaja, morate da ispoštujete određene uslove vraćanja proizvoda. Prvo, proizvod mora biti neotvoren, nespoljiti znaci oštećenja i u originalnom pakovanju. Drugo, morate da imate potvrdu o kupovini ili račun i da ga priložite prilikom vraćanja proizvoda. Nakon toga, bićete upućeni na ili prodavnicu ili proizvođača, u zavisnosti od toga gde ste proizvod kupili.

Zaključak

Vraćanje proizvoda je zakonsko pravo poštovaoca zakona. U većini slučajeva, lako je vratiti kupljeni proizvod ako ispunite odgovarajuće uslove. Kada vratite proizvod, bićete isplaćeni u potpunosti ili ćete dobiti novi proizvod, u zavisnosti od toga gde ste proizvod kupili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *